Hoppa till textinnehållet

Mobilt BankID - en värdehandling

Det är viktigt att komma ihåg att Mobilt BankID är en personlig värdehandling, precis som ditt pass och ditt körkort. Mobilt BankID är en e-legitimation och ska alltid behandlas på ett säkert sätt, lämna aldrig ut dina uppgifter till någon.

Illustration: dokument

Kostnadsfritt Mobilt BankID

Du betalar inget för att skaffa Mobilt BankID. Det enda som kan tillkomma är kostnaden för eventuell datatrafik när du använder tjänsten.

Om ditt BankID spärrats

Om ditt BankID spärrats av någon anledning så behöver du beställa ett nytt.

Tips!

  1. Om du saknar säkerhetsdosa eller annat aktivt BankID

    Om du saknar dosa eller annat aktivt BankID - till exempel Mobilt BankID på annan enhet - är du välkommen att besöka ett bankkontor. Vi hjälper dig att beställa ett Mobilt BankID och komma igång.

    Beställ Mobilt BankID på ett bankkontor

  2. Du förnyar BankID genom att beställa ett nytt

    Har du fått en signal om att ditt Mobila BankID håller på att gå ut? Eller har det spärrats? I så fall skaffar du ett helt nytt. Det finns alltså inget annat sätt för att "förnya" eller uppdatera ditt befintligt Mobila BankID. 

Ladda ner BankID-appen

Du laddar ner BankID-appen, även kallad BankID säkerhetsapp, från App Store eller Google Play till din mobiltelefon.

Gillar du Mobilt BankID? Skaffa utökad användning

Med ett Mobilt BankID med utökad användning får du möjligheten att lägga till nya mottagare för betalningar och överföringar. Av säkerhetsskäl krävs att du använder en engångskod från ett kodkort för att aktivera utökad användning. Kodkorten skickas automatiskt till den svenska folkbokföringsadressen vid beställning av Mobilt BankID.

 

Du kan även aktivera utökad användning om du ringer till oss på 0123-129 00.