Hoppa till textinnehållet

Appen barn och ungdom

Vi har gjort anpassningar i vår vanliga app, för barn och ungdom under 18 år. Med våra anpassade funktioner är det enkelt att hålla koll på pengarna, tanka surf till mobilen och skaka fram saldot - en bank i mobilen.

Pris

Appen är en kostnadsfri tjänst och kan användas till alla under 18 år. Kostnader från mobiloperatör för uppkoppling eller överförd datamängd kan tillkomma.

De vanligaste frågorna

 1. Vem kan använda appen?

  Alla privatpersoner som är kunder i Swedbank och under 18 år kan använda appen.

 2. Vilka konton visas i appen?

  I appen visas konton och sparande som barnet själv kan använda för att sätta in pengar på och ta ut ifrån.

 3. Vilka inloggningssätt finns för appen?

  Det går att logga in i appen med Mobilt SäkerhetsID, Mobilt BankID och säkerhetsdosa. Mobilt BankID är det förvalda alternativet för identifiering i appen. Har du ett Mobilt SäkerhetsID väljer du det alternativet från listan. Det fungerar på samma sätt som Mobilt BankID. Du kommer åt Mobilt SäkerhetsID via appen Mobilt BankID. Mobilt SäkerhetsID fungerar bara i Swedbanks och Sparbankernas tjänster samt för Swish. Med Mobilt BankID kan du också logga in på myndigheter och företag.

  Mobilt SäkerhetsID

 4. Hur skaffar jag Mobilt BankID?

  Förälder eller vårdnadshavare kan ansluta sitt barn till Mobilt SäkerhetsID direkt i sin app, under Inställningar – Mobilbanken ung. För att beställa Mobilt BankID besöker du ett bankkontor med barnet. Du behöver ha med fullmakt från den andra vårdnadshavaren som är undertecknad och bevittnad. Du kan även använda muntlig fullmakt. Med muntlig fullmakt räcker det att en förälder besöker bankkontoret tillsammans med barnet och intygar (skriftligen på kontoret) att den andra föräldern gett en muntlig fullmakt att skaffa tjänsten till barnet.

 5. Vad kan man göra i appen utan att logga in?

  Man kan ladda ner appen utan att skaffa inloggning till den. Då går det att använda alla smarta funktioner så som att räkna på småutgifter, t.ex. hur många kaffe köper jag i veckan, använda spara- och valutaräknare samt ta del av våra tips och ordlista.

 6. Hur är säkerheten kring snabbsaldo?

  Snabbsaldo är en valbar funktion som är godkänd av vår säkerhetsavdelning. Det visas inget personnummer eller kontonummer, utan endast saldo på det förvalda kontot. Vi rekommenderar att man aktiverar telefonlås på sin mobil. Det går att avaktivera/spärra snabbsaldo via sin internetbank. Detta görs under menyn Startsida – Inställningar.

  Säkerhet kring snabbsaldo